CConstaterende datSudwest Fryslan
Koppel je AI →
Document · PDF

Bijlage II - Resultaten beide enquêtes - Enquête 1 Uitkomst analyse vragenlijst De Potten (zomerenquête)

Raadsvergadering 9 maart 2023, gemeente Sudwest FryslanBij agendapunt: Gebietsfisy De Potten yn Snits782 woorden

Open het PDF bij iBabs ↗Naar de vergadering →

Tekst van het document

Uit het bestand gehaald, zonder opmaak, tabellen en afbeeldingen

Analyse op vragenlijst De Potten (zomerenquête) Beschrijvende statistiek per vraag OPMERKINGEN: Voor overzicht met vragen zie meegestuurd PDF-bestand. In rode tekst is toelichting/extra informatie m.b.t. de bovenstaande tabel. I.1 staat voor vraag 1 in het eerste gedeelte van de enquête. II.1 staat voor vraag in 1 in het gedeelte met de stellingen. Steekproef is in principe representatief qua aantallen. INVALID = ontbrekend antwoord respondent.

AANNAMES: Bij II.4 indien geen antwoord respondent gekozen voor ‘NIETS’ Bij II.5 indien geen antwoord respondent gekozen voor ‘NIETS’ Bij II.6 indien geen antwoord respondent gekozen voor ‘Anders, namelijk’ Zodoende kan rest van ingevulde antwoorden wel meegenomen worden in analyse/toetsen.

RESPONDENTEN N

Valid Missing

583 0

Steekproefcalculatie geeft aan dat deze respons met een foutmarge van 5% representatief is.

I.1 LEEFTIJD Valid

10 - 19 jaar 20 – 29 jaar 30 – 39 jaar 40 – 49 jaar 50 – 59 jaar 60 – 69 jaar 70 jaar en ouder Total

Frequency 78 88 91 177 92 33 23 582

Percent 13,4 15,1 15,6 30,4 15,8 5,7 4,0 100,0

Valid Percent Cumulative Percent 13,4 13,4 15,1 28,5 15,6 44,2 30,4 74,6 15,8 90,4 5,7 96,0 4,0 100,0 100,0

Bij een respondent is geen leeftijd ingevuld waardoor er in bovenstaande tabel 582 records i.p.v. 583 zijn.

I.2 Inwoner SWF Frequency INVALID Ja Nee Total

Percent

3 196 384 583

,5 33,6 65,9 100,0

Valid Percent ,5 33,6 65,9 100,0

Cumulative Percent ,5 34,1 100,0

Lijkt in eerste instantie een mooie verdeling te zijn tussen bewoners van of juist buiten SWF.

I.3 Bezoekmotief Frequencies

Bezoekmotief De Pottena

MOTIEFWandelen MOTIEFStrandZwemmen MOTIEFNatuur

Responses N Percent Percent of Cases 120 9,9% 20,6% 185 15,2% 31,7% 69 5,7% 11,8%

MOTIEFHoreca MOTIEFVakantie

126 161

10,3% 13,2%

21,6% 27,6%

MOTIEFWaterskibaan MOTIEFzeilenvaren

406 105

33,3% 8,6%

69,6% 18,0%

MOTIEFZakelijk

17

1,4%

2,9%

MOTIEFAnders

29 1218

2,4% 100,0%

5,0% 208,9%

Total a. Dichotomy group tabulated at value 1.

I.4 EERSTE BEZOEK ‘De Potten’ Frequency INVALID Ja Nee Total

2 172 409 583

Percent

Valid Percent

,3 29,5 70,2 100,0

Circa 30% van de bezoekers kwam voor de eerste keer op De Potten.

Cumulative Percent ,3 ,3 29,5 29,8 70,2 100,0 100,0

NOTE: 1 = zeer mee oneens | 2 = mee oneens | 3 = neutraal | 4 = mee eens | 5 = zeer mee eens

Bovenstaande grafiek laat de uitkomsten van de Likertschaal zien van stelling II.1.

NOTE: 1 = zeer mee oneens | 2 = mee oneens | 3 = neutraal | 4 = mee eens | 5 = zeer mee eens

Bovenstaande grafiek laat de uitkomsten van de Likertschaal zien van stelling II.2.

II.3 Aantrekkelijker Maken Frequencies

$AantrekkelijkerMakena

AANTRActiviteiten AANTRZonering

Responses N Percent Percent of Cases 260 26,8% 44,6% 161 16,6% 27,6%

AANTROpenheid

137

14,1%

23,5%

AANTRRegulering

92

9,5%

15,8%

AANTREenheid

99

10,2%

17,0%

AANTRBereikbaarheid AANTRNiets

103 117

10,6% 12,1%

17,7% 20,1%

969

100,0%

166,2%

Total a. Dichotomy group tabulated at value 1.

II.4 Toevoegen Frequencies N $Toevoegena

TOEVLosloopgebied TOEVFietsroute TOEVGroen TOEVParkeren TOEVStrand TOEVActiviteiten TOEVWatertaxi TOEVVoorziening TOEVHoreca TOEVNiets

Total a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Responses Percent 95 7,3% 87 6,7% 64 4,9% 35 2,7% 167 12,9% 367 28,3% 136 10,5% 172 13,3% 111 8,6% 61 4,7% 1295 100,0%

Percent of Cases 16,3% 14,9% 11,0% 6,0% 28,6% 63,0% 23,3% 29,5% 19,0% 10,5% 222,1%

II.5 Verwijderen Frequencies

$Verwijderena

VERWWandelpaden VERWNaaktstrand VERWStacaravans VERWWaterskibaan VERWCamping VERWAnders VERWNiets

Total a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Responses N Percent 2 0,3% 264 40,4% 72 11,0% 2 0,3% 12 1,8% 19 2,9% 282 43,2% 653 100,0%

Percent of Cases 0,3% 45,4% 12,4% 0,3% 2,1% 3,3% 48,5% 112,2%

Strand is in de records niet naar voren gekomen. Vanwege technisch issue is die antwoordmogelijkheid hier helemaal uitgelaten.

Zie voor toelichting ‘anders, namelijk’ het meegestuurde document met tekstfragmenten.

II.7 Terugkeer naar De Potten Frequency Valid Ja Nee Total

7 570 6 583

Percent 1,2 97,8 1,0 100,0

Valid Percent Cumulative Percent 1,2 1,2 97,8 99,0 1,0 100,0 100,0

Bovenstaand toont aan dat nagenoeg iedereen zal/wil terugkeren naar De Potten.

De tekst is automatisch uit het bestand gehaald en kan afwijken van het origineel (kolommen, tabellen en koppen lopen door elkaar). Het officiële stuk bij iBabs is leidend. Bron: https://api.notubiz.nl/document/12410620/1